Få kontroll över din energiförbrukning med Nedis SmartLife

Mer än någonsin behöver vi hitta ett sätt att använda energi mer effektivt. Att bara använda den el och värme som du verkligen behöver kommer att gynna både din plånbok och planeten. För att göra detta måste du först få insikt i din energiförbrukning. Först då kan du agera därefter och få kontroll över den.

Ta reda på vad som händer

Din energiräkning visar den totala energiförbrukningen i ditt hem men ger ingen översikt över apparaterna och deras elförbrukning. För att kunna minska din elförbrukning måste du veta vilka produkter som använder hur mycket el. Med en smart strömkontakt utrustad med en energimonitor kan du mäta hur mycket el som används på produktnivå. På så sätt vet du om det är värt investeringen att byta ut kylskåpet eller torktumlaren mot en nyare, mer energisnål modell. Du kan också använda den smarta kontakten för att få reda på hur mycket el som används under en produkts standby-period. Du kan reagera genom att stänga av enheten eller ställa in ett schema för att slå på den när du behöver den.

 

Nedis SmartLife energy saving

Använd uppvärmningen endast när det behövs

I många fall är uppvärmningen av bostaden den största kostnaden på din totala energiräkning. Att spara på uppvärmningen har därför störst inverkan. Du kan redan börja spara utan att sänka temperaturen. Slå bara på värmen i varje rum när det behövs. Med vår Nedis SmartLife radiatortermostat kan du öppna eller stänga radiatorn på distans, baserat på ett schema eller en trigger från en annan smart enhet (t.ex. en sensor). Låt den stängas av automatiskt när du lämnar huset, eller slå automatiskt av värmen på kontoret på onsdagar när du arbetar hemifrån. Denna smarta radiatorventil stänger även av värmen när den upptäcker en temperatursänkning orsakad av ett öppet fönster, för att undvika onödig uppvärmning.

 

Se produkterna

Automatisera ditt energisparande

Dimra eller släck lamporna när du inte är i rummet, eller dra ner persiennerna för att hålla värmen ute på sommaren Detta kan enkelt göras genom att använda din position i appen. När din telefon lämnar fastigheten stängs belysningen, värmen eller fläkten av automatiskt. Eller använd den lokala soluppgången i din automatisering för att stänga av glödlampor eller slå på när solen går ner.

 

Se produkterna

Det finns mer

Komfort

Skapa den perfekta atmosfären med Nedis SmartLife

 

Läs mer om

Hälsa

Övervaka och förbättra din hälsa

 

Läs mer om

Säkerhet

Håll ditt hus, dina ägodelar och dina nära och kära säkra

 

Läs mer om