Electronic Data Interchange (EDI)

Electronic Data Interchange

Om du redan har en EDI-anslutning kan du också ansluta den till vårt backend-system. Just nu kan vi erbjuda följande EDI -meddelanden: 

  • Product data
  • ORDER
  • ORDRSP
  • DESADV
  • INVOICE

Vår EDI-partner Onetrail gör att du kan skicka och ta emot alla meddelanden i det format du önskar via någon av våra säkra anslutningar. Mer information får du genom att skicka e-post till vårt EDI team på edi@nedis.com eller kontakta din Nedis-kontaktansvarige.

Klicka här för att ladda ner en översikt över Nedis GLN numbers
 

More about EDI

Product data
Vi erbjuder en daglig uppdatering av vårt sortiment inklusive pris och tillgänglighet. Vi inkluderar länkar till mediefiler, t.ex. bilder, videor och hämtningar. Vi kan erbjuda lageruppdateringar varje timme och en realtidskontroll av pris och tillgänglighet.

ORDER
Vi kan ta emot och behandla din beställning automatiskt, oavsett om det är en lagerbeställning, en central beställning som måste levereras till en lokal butik eller en drop shipment (om tillgängligt i ditt land) som måste levereras direkt till din kund.

ORDRSP (Order Response)
Meddelandet med Order Response (ORDRSP) är en beställningsbekräftelse som skickas från Nedis via EDI som ett svar på den beställning du har skickat. ORDRSP-meddelandet innehåller den faktiska översikten över den beställning som ska skickas. 

DESADV (Despatch Advice)
Despatch Advice (DESADV) är den elektroniska versionen av en fraktsedel eller Advance Shipping Notice (ASN). Det här EDI-meddelandet innehåller all information angående leveransen. Det mest kortfattade DESADV-formatet innehåller bara information om vem som skickar meddelandet, vem som tar emot meddelandet, förväntat leveransdatum för beställningen, artiklarna på beställningsraden, artikelnummer (EAN/GTIN/SKU) och den beställda kvantiteten.

INVOICE
Genom att använda EDI tillsammans med finansiella transaktioner minskas antalet fel och pappersarbete, och förbättrar tillgången till finansiella data i realtid. Därför kan Nedis skicka kunderna fakturor via EDI. INVOICE-meddelandet innehåller information om exempelvis det ursprungliga beställningsnumret, kostnader, skatter och moms.