5 Smart Home -trender för 2019 som du behöver känna till

Värmen sätts på när du kommer hem och stängs av när du sätter dig i bilen. Sätt på ljuset med ett tryck på din smartphone och titta på din övervakningskamera var du än befinner dig. I ett Smart Home är det inte bara framtiden, utan verklighet redan idag.

Smart Home -produkterna är designade för att göra din vardag enklare, smartare och mer bekväm. Varje dag utvecklas nya, smarta produkter med lösningar på problem du inte visste att du hade. I den här artikeln hjälper vi dig att hitta rätt i Smart Home -världen genom att beskriva de 5 största Smart Home -trenderna 2019.

Vill du hålla dig informerad? Kolla in oss på Facebook!

Trend 1: Hälsa på din nya, smarta högtalare

Hallå Google, hallå Alexa eller hej Siri blir ord vi får höra allt oftare under 2019. Att prata med en digital assistent via smartphone är inte ovanligt idag. Men i år tar de här assistenterna plats i ditt vardagsrum.

Google Home, Apple Homepod och Amazon Echo är smarta högtalare som gör att du kan kontrollera ditt Smart Home med rösten. Det innebär att du kan prata med ditt hem.

Du kan be Alexa eller Google att sätta på lamporna, sänka termostaten eller sätta på enheter som är anslutna till smarta kontakter. Förutom att ge dig ännu större kontroll över ditt Smart Home , kan högtalarna också ge dig väderrapporter, de senaste nyheterna eller läsa godnattsagor.

Trend 2: Spara energi på ett enkelt och bekvämt sätt

Med de ökande energikostnaderna och den pågående klimatdebatten är energisparande ett aktuellt ämne under 2019 fortsätta att vara det under kommande år. Du kan förstås spara energi genom att sitta hemma i kyla och mörker, men vem vill göra det? Lyckligtvis, om du har ett  Smart Home  finns det en mycket bekvämare lösning.

Att spara energi börjar med att skaffa sig insikter i din energianvändning. Våra smarta kontakter med strömövervakning ger dig en översikt över energianvändningen i den kontakten via appen  SmartLife . Det ger dig enkelt information om den energi som dina hushållsapparater förbrukar. Tycker du att de siffror du får se är för höga? Stäng av strömmen genom ett tryck med fingret.

Smarta lampor är en enkel lösning för att spara lite extra energi. De utnyttjar inte bara den senaste LED-tekniken, men du kan även styra dem med din smartphone, vilket är en annan fördel. Låt aldrig ljuset vara tänt i tomma rum. Med en tryckning på din smartphone eller ett röstkommando till din smarta högtalare stänger du enkelt av ljuset.

Trend 3: Säg adjö till övervakningskameran och hälsa den smarta videodörrklockan välkommen

Använder du en (smart) övervakningskamera för hemsäkerhet? I år är det dags för en smart videodörrklocka. Den inbyggda kameran ger dig möjlighet att se vad som händer utanför din dörr, men det slutar inte där.

Har du någonsin velat prata med ett bud, hälsa familjen välkommen hem fast du står i köket eller få ett meddelande på telefonen när du får oväntat besök? En smart dörrklocka gör allt detta möjligt, redan idag.

Ersätt din dörrklocka med en snabb och smart lösning och anslut din nuvarande övervakningskamera för att öka säkerheten i din hemmiljö.

Trend 4: Smartare hem utan en Smart Home -hubb eller brygga

Ett  Smart Home  är bara så smart som sin svagaste länk. Oftast är  Smart Home -hubben eller bryggan den känsligaste delen. En hubb används för att ansluta olika smarta enheter till varandra och till internet. Utan den är de flesta smarta enheter inte alls smarta.

Den senaste tekniken gör det möjligt att ansluta smarta enheter utan hubb. Enheterna ansluts direkt till ditt trådlösa nätverk. Det gör det enklare att skapa och utöka ett  Smart Home  och gör det samtidigt mer flexibelt.

Alla  Smart Home  produkter från Nedis®  SmartLife  kan anslutas till ditt trådlösa nätverk så fort du packar upp dem. Hämta appen för Android eller iOS och koppla dina  SmartLife -produkter till ditt personliga konto. Hur smart ditt hem blir beror på dig.

Trend 5: Ge bort en Smart Home -present

Har du varit på födelsedagskalas nyligen? Det finns en stor risk att  Smart Home  var en av de saker som diskuterades, eller kanske till och med visades upp. Smarta produkter är ett hett ämne och de flesta är stolta över sina smarta lösningar.

Det gör  Smart Home -produkter till perfekta presenter för födelsedagar, vid speciella tillfällen eller helger. Med ett sortiment som ständigt växer och underlättas av en direkt Wi-Fi-uppkoppling gör dem till smarta presenter. Inga extra investeringar behövs och det är mycket enkelt att lägga till ännu fler  Smart Home -produkter.

Nu känner du till de största  Smart Home -trenderna under 2019. Vilka smarta produkter kommer du att börja med i ditt eget  Smart Home ?